Trump: Putin'e çok öfkeliyim, doğru adım atarsa sinirim hızlıca geçer

Trump, ateşkes müzakerelerinin uzaması nedeniyle Putin'e çok öfkeli olduğunu belirterek, yaptırım sinyali verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'da altı hafta süren ateşkes müzakerelerinden dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çok öfkeli olduğunu ifade etti.

NBC News'e konuşan Trump, Putin'in Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin 'güvenilirliğini sorgulamasına' sinirlendiğini belirtti.

Yüzde 50 gümrük vergisi tehdidi

Trump, bu nedenle Rus petrolünü alan ülkelere yüzde 50 gümrük vergisi uygulama tehdidinde bulundu: "Eğer Ukrayna'da kan akmasını durduracak bir anlaşmaya varamazsak ve eğer ben bunun Rusya'nın hatası olduğunu görürsem, Rusya'dan çıkan tüm petrole yönelik ilave vergiler uygularım."

'Doğru adımı atarlarsa...'

Daha önce Zelenskiy'i Beyaz Saray'da azarlayan ve Putin'i sık sık öven Trump'ın bu açıklaması dikkat çekti.

Trump Rusya yönetiminin kızgınlığından haberdar olduklarını belirterek, "Eğer doğru adımı atarlarsa kızgınlığım hızlıca geçer" dedi. Trump, Putin'le bu hafta tekrar görüşeceğini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Geçen Cuma Namaza Giden İki Muhafazakar Yazar Neler Gördü? Diyanet İçin Neler Yazdı?
30 Ağustos’taki tören öncesi Ankara’da olağanüstü hal!
Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar programının yeni adresi belli oldu
AKP'li vekil rektörlüğünü yaptığı üniversitenin öğrencisi oldu
İSKİ açıkladı: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum