TRT'de "harem - selamlık" sınav iddiası! "Kadın ve erkekler ayrı ayrı salonlarda sınava girmek zorunda bırakıldı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’nin kurum içi sınavını harem- selamlık yaptığını belirterek, "1260 kişinin katıldığı kurum içi sınavda kadın ve erkekler ayrı ayrı salonlarda sınava girmek zorunda bırakıldı." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’nin kurum içi sınavını harem- selamlık yaptığını belirterek, "1260 kişinin katıldığı kurum içi sınavda kadın ve erkekler ayrı ayrı salonlarda sınava girmek zorunda bırakıldı. TRT yöneticileri, anayasamızın laiklik ilkesini çiğneyerek açıkça suç işlemiştir. TRT yöneticilerinin hesap vermesi için bütün yasal haklarımızı kullanacağız" dedi.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde, 27 Mart 2021 Cumartesi günü TRT kurum içi sınavında kadın ve erkek personelin ayrı salonlarda sınava alındığını açıklayan İlgezdi, "AKP kongrelerinde gördüğümüz harem-selamlık uygulamalarının kamusal yayıncılık yapmak için kurulmuş TRT’nin sınavında olması kabul edilemez! Bu uygulama Anayasa’mıza açıkça aykırıdır. Anayasal suç işleyenlerin haklarında yasal işlem yapılmasını, bu kararın altında imzaları olanlara idari soruşturma açılmasını talep ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!