Times meydanında yayınlanmıştı... "Stop Erdoğan" billboardlarına iddianame!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ABD’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren billboard reklamları için iki FETÖ’cü hakkında iddianame hazırlandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yapılan ‘stop Erdogan' yazılı billboardların hazırlanmasında faaliyet gösterdiği tespit edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan FETÖ firarileri 2 şüphelinin ‘terör örgütüne üye olmak' suçundan iddianame hazırlandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren bu reklam çalışmasının yapılmasına ilişkin hazırlanan iddianamede ilanları veren şirketin FETÖ kuruluşu olduğu, CEO’sunun Mehmet Murat Kaval, yönetici müdürünün de şüpheli Hafsa Girdap olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

Dünyaca tanınan, bilinen, takip edilen, en kalabalık, işlek ve popüler meydanlardan biri olan ABD’nin New York eyaletindeki Times meydanının en büyük reklam panolarına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı aleyhine yayınlanarak hakaretin belirsiz sayıda pek çok kişi tarafından öğrenilmesinin sağlanması nedeniyle müştekinin şeref, onur ve saygınlığını rencide edebilecek mahiyette olduğu ve suçun alenen işlendiği, böylece tüm dosya kapsamına göre; şüphelilerin üzerine atılı ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçunu işledikleri anlaşılmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İzmir’de gözaltılara neden olan mülkiye müfettiş raporu
Kaymakamlıktan Beyoğlu'nda eylem yasağı kararı
Rektör, eşi için seramik bölümünü başka ilçeye taşıttı
Boğaz'daki Bebek Otel'e yıkım kararı
Naci Görür'den Hakkari depremi açıklaması: Kolun kapasitesi 7’ye varan deprem