Tezgahlarda yeni devir: Hamsi, palamut yerini ona bıraktı! Kilosu 350 TL

Zonguldak'ta 15 Nisan itibarıyla başlayan genel av yasağının ardından tezgahlardaki ürün dinamikleri değişti. Endüstriyel av sezonunun kapanmasıyla birlikte balık tedarikinde kasa dönemi biterken, yerini küçük teknelerle yapılan kıyı ve olta balıkçılığı aldı.

Havaların ısınmasıyla birlikte tezgahlarda hamsi yerini yavaş yavaş mezgite bırakıyor. Güncel duruma göre tezgahlarda hamsi 150 lira, olta istavriti 250 lira, mezgit ise 350 liradan satışa sunuluyor.

Büyük teknelerin ava ara vermesiyle tezgahlardaki durumun değiştiğini belirten balıkçı Oktay Ertürk, "Çok güzel olta istavritimiz var. Hamside artık son zamanları yaşıyoruz, havalar ısındığında biter ve mezgitimiz başlar.

Hazirana kadar vatandaşımıza kıyı balıkçılarından gelen balıkları yedirmeye çalışacağız. Fiyatlarımız olağan seyrinde; istavrit 250 lira, mezgit 350 lira, hamsi ise 150 lira. Genel sezon kapandığı için artık kasayla değil, kilo ile alım yapıyoruz. Yaza kadar süreci bu şekilde tamamlayacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Mersin'de 6 Kişiyi Katleden Saldırgan Yakalanacağını Anlayınca İntihar Etti
Kripto platformlarında hisse ticareti için yeni adım
Mersin'deki saldırı sonrası Tarsus Belediyesi 19 Mayıs etkinliklerini iptal etti
Tutar Yapı Sitesi davasında yeni gelişme: İstinaf cezaları onadı
Bursa'daki araca İstanbul'dan ceza: 'Gitmediğim yolun borcu' diyerek isyan etti