Tesla 1 milyondan fazla aracı geri çağıracak

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın ABD'deki 1,1 milyon aracının pencerelerin çok hızlı kapanması ve insanların parmaklarını sıkıştırma ihtimali nedeniyle geri çağıracağı bildirildi.

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın ABD'deki 1,1 milyon aracını geri çağıracağı açıklandı. ABD’de konuyla ilgili yetkililerin hazırladığı rapor, araçlarda bir engel tespit edildiğinde pencerelerin doğru tepki vermeyebileceğini gösterdi.

BBC’nin haberine göre, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, bunun bir güvenlik ihlali olduğunu belirtti. Bu nedenle 1,1 milyon aracın, pencerelerin çok hızlı kapanması ve insanların parmaklarını sıkıştırma ihtimali nedeniyle geri çağrılmasına karar verildi.

YAZILIM GÜNCELLEME

Tesla'dan yapılan açıklamada, sorunun bir yazılım güncellemesiyle çözüleceği ifade edildi.

Şirket ağustostaki üretim testi sırasında otomatik pencerelerle ilgili sorunu keşfetti. Bu sorunla ilgili herhangi bir garanti talebi, kaza, yaralanma veya ölüm ihbarı olmadığı kaydedildi.

Sorun teşkil eden araçların sahipleri 15 Kasım'dan itibaren mektupla bilgilendirilecek.

Şirket belgeleri, 13 Eylül'den sonra üretilen araçların, sorunu çözmek için gereken güncellenmiş yazılıma sahip olduğunu gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

ÖSYM 2026 sınav takvimi açıklandı: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu!
AKP'li Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı!
Ortaköy'deki midye ve kumpir faciasında iki çocuk hayatını kaybetmişti: Anne de kurtarılamadı!
'Çocuklar Duymasın' oyuncusu 'itirafçı' olarak İBB iddianamesinde
Türkiye şehitlerini uğurladı... 20 kahraman şehit için Ankara'da tören