TESK Genel Başkanı Palandöken'den flaş çağrı! 'İnternet satışlarına da kısıtlama getirilmeli'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, marketlerde zorunlu ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışına gelen yasağın internetten satışları da kapsaması çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanlığının "market tedbirleri"ne ilişkin genelgesine Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den destek geldi.

Yazılı açıklamasında, tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili usul ve esasların yeniden belirlenmesinin esnaf ve sanatkar adına sevindirici bir karar olduğunu belirten Palandöken, "Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi. Haksız bir uygulama ortadan kalktı." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, marketlerde bazı ürün gruplarının satışının yasaklanmasının yalnızca fiziksel ortamda gerçekleştirilen alışveriş için geçerli olduğuna buna karşın internetten satışların ise devam edeceğine işaret ederek "Marketlerin internet satışlarına da kısıtlama getirilmeli. Bu konuda bulunduğumuz taleplerin takipçisi olacağız" dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, market tedbirleriyle ilgili yeni kısıtlamaların internet üzerinden yapılan alışverişleri kapsamadığını açıklamıştı. (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 7-24 Nisan: Solucan deliğinin ve dijital Mad Max kıyametinin kapısını açan 17 gün
Osman Kavala'ya 2025 Özgürlük Ödülü: 'Umutlarımı yeşerten bazı gelişmeler var'
AFAD'dan olumsuz hava koşullarına ilişkin açıklama: 2 ölü, 33 yaralı
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde yeni gelişme: İzzet Yıldızhan tahliye edildi!
Üsküdar'da Noel Babalı provokasyon: Belediye suç duyurusunda bulunmuştu, karar çıktı