TCDD mülakatında 'penisilin', 'Mike Tyson', 'Toricelli yasası' soruldu

TCDD’de yapılan mülakatta adaylara “Penisilin kaç yılında bulunmuştur?”, “Müslüman olduktan sonra ‘Malik Abdülaziz’ adını alan ünlü boksör kimdir”, “Yapay zekanın Türkiye’deki yol haritasını çizen belge nedir? gibi sorular yöneltildi.

Mayıs 2023 seçimlerinden önce hükümetin vaatlerinden biri mülakatın kaldırılmasıydı. Ancak mülakatlar sürüyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında da mülakat yapılacağını duyurmuştu. Sözcü gazetesi ise TCDD’nin görevde yükselme ve unvan değişikliği sözlü sınavında sorulan soruları gündeme taşıdı.

Veli Toprak'ın haberine göre adaylara kurumla hiçbir ilgisinin bulunmadığı “Penisilin kaç yılında bulunmuştur?”, “Müslüman olduktan sonra ‘Malik Abdülaziz’ adını alan ünlü boksör kimdir”, “Yapay zekanın Türkiye’deki yol haritasını çizen belge nedir?”, “Toricelli yasası nedir?” “Celcius’a göre en düşük sıcaklık nedir?” gibi sorular yöneltildi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Bu soruların cevaplarını, acaba soruyu soranlar biliyor mu?” diyerek mülakattaki sorulara tepki gösterdi. Karasu, konuyu TBMM gündemine getirdi, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan yanıt istedi. Bakan ise soruların personelin “fanustan” çektiğini ve bu soruların mevzuata uygun olarak hazırlandığını açıkladı. Uraloğlu “Ayrıca sözlü sınavlarda, her hangi bir personele sendikasından dolayı olumlu ya da olumsuz ayrımcılık uygulanmamıştır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Maltada şortla güneşlenen Fatih Altaylı ejder meyveli smoothie esprisi de yapmış mıdır?
İmamoğlu’nun Tarihi Savunması: Ben Bu Cennet Vatanda, Bir Kişi İçin Tehdidim
Ekrem İmamoğlu'na bir beraat iki mahkumiyet kararı verildi
Ekrem İmamoğlu: "Beşinci kez yeneceğim için tehdidim"
İmamoğlu ile Savcı Arasında 'Bana Bakma' Gerginliği