TBMM'de 'halk günü' etkinliği yeniden başlıyor

TBMM her ayın ilk cumartesi günü saat 11.00-15.00'te vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

TBMM'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle 1 yıl 4 aydır gerçekleştirilemeyen "halk günü" yeniden başladı.

Meclis, yine her ayın ilk cumartesi günü saat 11.00-15.00'te vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

Ziyaretçiler, "halk günü"nde randevuya gereksinim duyulmadan, TBMM Dikmen Kapısı'nda güvenlik kontrolünden geçtikten sonra Meclis yerleşkesine alınacak, Ziyaretçi Kabul Salonu'nda misafir edildikten sonra her saat başı rehberler eşliğinde gezdirilecek.

Geziye katılacak vatandaşlar, geçerli kimlik belgeleri ve HES koduyla kart bankolarından ziyaretçi kartı alacak.

Program kapsamında rehberler tarafından ziyaretçilere, TBMM Genel Kurul Salonu dinleyici locasında, TBMM'nin tarihçesi, bina ve yerleşkesiyle ilgili sunum yapılacak.

Gelenlere, TBMM'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından uçakla bombalanan bölümleri de gösterilecek.

TBMM yerleşkesine, Kovid-19 önlemleri kapsamında, 13 Mart 2020'den bu yana "halk günü" dahil ziyaretçi alınmaması kararlaştırılmıştı. (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Avrupa'yı ikiye bölen Kanye West konser turunun İstanbul’dan başlama ihtimali yüzde kaç?
Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı