TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Google algoritmasını görüşecek

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Google'ın algoritma değişikliği ve sonuçlarını görüşmek üzere toplanıyor.

Gazete Duvar'ın da kapanmasının en temel gerekçelerinden olan Google'ın algoritma değişikliği Meclis gündemine geliyor. Bağımsız haber sitelerindeki ziyaretçi trafiğinde yüzde 80'e varan düşüşe neden olan değişiklik büyük tepki çekmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun bu değişikliğin sonuçlarını görüşmek üzere bugün (perşembe) toplanacağını açıkladı.

'İzin vermeyeceğiz'

Google'ın medya dünyasını şekillendirmesine izin vermeyeceklerinin belirten Yayman, şeffaf olmayan algoritma değişikliklerinin, yayıncılar üzerinde ciddi baskılar oluşturduğuna dikkat çekti.

Yapılan değişikliklerle bazı haber sitelerinin "keşfet" trafiği tamamen sıfırlanırken, belirli platformlara ayrıcalık tanındığını ifade eden Yayman, bu durumun rekabet ortamını bozduğunu, halkın haber alma özgürlüğünü tehdit ettiğini vurguladı.

Google'ın bu politikalarının yalnızca Türkiye'de değil, dünya genelinde büyük bir rahatsızlık yarattığını belirten Yayman, küresel çapta da bu tür tekelleşmeye karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

ABD ve Suudi Arabistan Irak’a hava saldırısı düzenledi: En az 20 ölü
Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: Yabancı plakalı araçlar için yeni düzenlemeler
Yalova’da uyuşturucu operasyonu: Kırmızı bültenle aranan şüpheli yakalandı
Şırnak'ta feci kaza: 1'i çocuk 2 ölü, 2 ağır yaralı
Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturması: Gençlik Merkezi Sorumlusu Tuğçe Güney tutuklandı