Tayland'da büyük deprem

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, Tayland ve Myanmar'da 7,7 şiddetinde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Tayland'ın başkenti Bangkok da dahil olmak üzere birçok yerin etkilendiği şiddetli bir deprem meydana geldi. Sarsıntı Çin'de de hissedildi.

Almanya'nın Potsdam kentindeki Jeolojik Bilimler Araştırma Enstitüsü (GFZ), Myanmar'da Richter ölçeğine göre 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) ise depremin büyüklüğünü 7,7 olarak kaydetti.

İnsanlar panik içinde evlerinden kaçtı

Başlangıçta Güneydoğu Asya ülkelerinde herhangi bir hasar ya da can kaybı bildirilmedi. Bangkok metropolünde çoğu yüksek binalarda olmak üzere 17 milyondan fazla insan yaşıyor.

Metropoldeki dükkanlar boşaltıldı ve birçok insan panik içinde evlerinden kaçtı. AP haber ajansına göre sarsıntı o kadar şiddetliydi ki yüzme havuzlarından su fışkırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: İyi bir paparazzi; hayatı boyunca kaç kere acil servise gider, kaç para kazanır?
“Deliller henüz toplanmadı”
Raziye Özdemir Tüfekçi Yazdı: Kirlenen Çevre, Yorulan Zihin
İmamoğlu’ndan ‘çöküş’ uyarısı: Ya iktidar ülkeyi derin bir çöküşe sürükleyecek ya da insanca, hakça bir düzen kuracağız
MSB'den düşürülen İHA açıklaması: Kontrolden çıkmıştı