Düzenlemede geri adım! Tarımda "torba yasa" Erdoğan’ın talimatıyla geri çekildi

Gıda yayınlarına ceza getiren, gıdada taklit ve tağşiş, tarım arazilerinin korunması, tütün ve alkol ile ilgili düzenlemeleri kapsayan “torba yasa” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla geri çekildi.

Gıda ve tarım alanında önemli düzenlemeler öngören torba yasanın TBMM’de görüşülürken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla geri çekildiği belirtildi.

Gıda konusunda yayınlara ceza getiren, gıdada taklit ve tağşiş, hobi bahçeleri, tarım arazilerinin korunması, tütün ve alkol ile ilgili önemli düzenlemeler öngören torba yasanın geneli üzerinde görüşmeler yapıldı. Maddelerin görüşülmesi gelecek hafta yapılacaktı.

BÜYÜK TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre, Gıdada “yanıltıcı yayın” gerekçesiyle ifade özgürlüğünü tehdit eden, gıda konusunda yayın yapan, açıklama yapan, görüş bildirenlere yönelik 20 bin liradan 50 bin liraya kadar ceza öngören tasarı büyük tepki çekmişti.

Torba yasa ile getirilmek istenen düzenlemeye karşı, birçok sivil toplum örgütünün imzasıyla sosyal medya üzerinden “GıdadaSansüreHayır” sloganıyla imza kampanyası başlatılmıştı. “Gıdaya Yönelik İfade Özgürlüğü Kısıtlanamaz” başlığı ile başlatılan kampanya kısa sürede büyük destek gördü.

HOBİ BAHÇELERİNİN DÜZENLEMLESİ DE ERTELENDİ

“Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı”nda yer alan hobi bahçelerine yönelik düzenlemeler de ertelenmiş oldu.

YENİDEN MECLİS’E GÖTÜRÜLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, tasarının sivil toplum örgütleri ile birlikte ele alınarak daha kapsamlı ve daha kapsayıcı şekilde yeniden Meclis’e getirileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Gözaltına alınan Alihan Kuriş kimdir?
AK Partili belediyenin 14 milyonluk ihalesini eski AK Partili başkan aldı
Süleymancılara operasyonun detayları: 32 şirket tespit edildi inceleme sürüyor
İran’dan Trump’a Hürmüz yanıtı: 'Şartlarımız kabul edilene kadar açılmayacak'
Popstar Mehtap’tan yıllar sonra gelen duygusal itiraf: 'Ölürüm kalırım diye açıklamadım'