Suriye’de patlama: Ölü ve yaralılar var!

Suriye’de bulunan Hama eyaletinin doğusunda iki mayının patlaması sonucu en az 18 kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin de yaralandığı belirtildi.

Sputnik Türkiye'nin Suriye resmi haber ajansı SANA’ya dayandırdığı habere göre Suriye’nin Hama eyaletinin doğusunda teröristler tarafından yolda döşenen iki mayının patlaması sonucu en az 18 kişi hayatını kaybetti, üç kişi ise yaralandı.

Habere göre patlamalar, Selamiye kentinin kırsalında iki otobüs geçerken meydana geldi, 18 kişinin hayatını kaybetti patlamada yaralananlar ise yakındaki hastanelere sevk edildi.

Suriye’deki silahlı çatışmalar 2011’den bu yana sürüyor. 2017’nin sonlarında ABD Başkanı Donald Trump, 20 Aralık 2018'de, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesi bağlamında, "Orada olmamızın tek nedeni IŞİD idi ve IŞİD'i yendik" açıklamasını yapmıştı. Amerikan askerlerin tamamı hala Suriye'den çekilmiş değil.

Ülkenin bazı bölgeleri militanlardan temizlenmeye devam ediyor. Şu anda ön plana çıkan şey ise siyasi çözüm süreci, Suriye’nin kalkındırılması ve sığınmacıların evlerine dönmesi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İtirafçı olduğu iddia edilmişti: ROK'tan yanıt geldi
Yusuf Tekin açıkladı: YKS değişecek mi?
Pentagon UFO dosyalarını açmaya devam ediyor: Ortadoğu vakaları...
34 yıl sonra ikiz çocuk sahibi olmuşlardı: Abdurrahman Tutdere’den Doğan ailesine ziyaret
Netflix'ten Manifest sürprizi: Başarı dolu yolculuk belgesel oluyor!