Suat Toktaş'ın tutuklanma gerekçeleri açıklandı

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın 'kaçma, saklanma ve delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme' gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

"Bilirkişi soruşturması" kapsamında soruşturma konusu ses kaydını gazetecilik kuralları çerçevesinde yayınladıklarını açıklayan ve dün öğleden sonra ifade vermek üzere polis eşliğinde adliyeye giden Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın "kaçma, saklanma ve delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme" gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın toplantısında adını verdiği bilirkişiyle ilgili bir haberi Halk TV'de yayınladıkları için haklarında soruşturma başlatılan gazeteciler Serhan Asker, Seda Selek, Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz adli kontrolle serbest bırakıldı. Soruşturma konusu ses kaydını gazetecilik kuralları çerçevesinde yayınladıklarını açıklayan ve dün öğleden sonra ifade vermek üzere polis eşliğinde adliyeye giden Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş hakkında ise dün gece yarısı tutuklama kararı verildi.

5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, "müşteki" bilirkişi hakkında kamuoyu baskısı oluşturmak suretiyle etkilemeye teşebbüs ettiğinin anlaşıldığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarında haberci, yönetici olarak sorumluluğu açıkça üstlenen Suat Toktaş'ın tutuklama gerekçesinde ise "kaçması, saklanması ve kaçacağı şüphesi, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme ile tanık, mağdur veya başkaları üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunması şüphesi'nin yer aldığı öğrenildi.

Toktaş, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

MHP'li Yönter, Haluk Levent'le şarkı videosu paylaştı, gelen tepkiler üzerine paylaşımı sildi
'Çalık’ın sağlığı daha da kötüleşirse sorumlusu sen olacaksın!'
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Hikmet Çetinkaya' paylaşımı!
Muğla'da 'baba' vahşeti: Tartıştığı oğlunu bıçaklayarak öldürdü!
Bakanlık duyurdu: 4 büyük süt şirketine milyonluk ceza