İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Örgütün alıkonulan insanlarla ilgili yayınladığı videolarda ve gönderdiği mektuplarda o gençlerin yazdıklarına, söylediklerine bakılırsa durum anlaşılacaktır. Sayın Bakan bize haksızlık yapmıştır” dedi.
Süleyman Soylu, Gara’ da 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bilgilendirmede bulunurken, İnsan Hakları Derneği'ni de (İHD) sert ifadelerle eleştirdi.
Soylu, TBMM'deki konuşmasında “Cumhurbaşkanımız ailelerle görüştü. 1984’ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleşti. İnsan Hakları denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bir laf söyledi mi, onun peşine takılıyorsunuz. Devlet burada üzerine düşen her şeyi yapmıştır… Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra, onları katlettikten sonra aileleri nasıl 5 yıl istismar etmişlerse, ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar” dedi.