Sosyal medya iştahı kabartıyor: 'Hedonik' açlığa neden oluyor!

Diyetisyeni Zişan Sobacı, hedonik açlığın fiziksel değil, zihinsel bir açlık olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu. Diyetisyen Sobacı, "Sosyal medyada sıkça görülen yemek içerikleri hedonik açlığı tetikleyebiliyor" dedi.

Diyetisyen Zişan Sobacı, "Hedonik açlık, vücudun enerjiye ihtiyacı olmadığı halde lezzetli yiyeceklere karşı duyulan istektir. Bu açlık türü mideyle değil, beyinle ilgilidir. Özellikle stres, can sıkıntısı, yoğun iş temposu ve sosyal medyada sıkça görülen yemek içerikleri hedonik açlığı tetikleyebiliyor. Bu durumda kişi tok olsa bile yemek yeme ihtiyacı hissedebiliyor" ifadelerini kullandı.

Hedonik açlığın kontrol altına alınmadığında kilo artışına ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarına yol açtığını vurgulayan Sobacı, "Bu tür yeme davranışı zamanla obezite, insülin direnci ve metabolik hastalıkların riskini artırabilir. Gerçekten aç olup olmadığınızı sorgulayın. Duygusal yeme farkındalığı kazanın. Evde sağlıksız atıştırmalıkları sınırlayın. Yavaş ve bilinçli yemek yiyin. Stres yönetimine önem verin" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Gülistan Doku soruşturmasında 18 kişi gözaltına alındı
Ahbap soruşturmasında 4'üncü dalga operasyon: 13 şüpheli gözaltına alındı
16 saatlik mücadeleyle tarih yazdı
Mezarlıkta silahlı saldırı: AKP'li yönetici, oğlu ve yeğeniyle birlikte öldürüldü
Akbelen'de acele kamulaştırmaya yargı freni: 679 parsel alanı kapsayan davaların tamamını durdurdu