Sırrı Süreyya Önder'in ameliyatı bitti: Hayati tehlikesi sürüyor

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in ameliyatı bitti. Hastaneden yapılan açıklamada Önder'in hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Kalp krizi geçiren TBMM Başkanvekili, DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dün akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldı.

Aort damarı yırtılan Önder'in ambulansla hastaneye götürüldüğü sırada kalbinin durduğu, yapılan müdahale ile yeniden çalıştırıldığı öğrenildi.

Ameliyata alınan Önder'in ameliyatı tamamlandı. Önder'in ameliyatı gece saat 00.00 sularında başlamıştı. Yaklaşık 12 saat sürdü.

Hastaneden açıklama

Ameliyatın bitmesinin ardından hastaneden yapılan açıklamada "Hayati tehlikesi halen devam ediyor, yoğun bakım ünitesine alınmıştır, ameliyat 12 saat sürdü" ifadeleri kullanıldı.

Hastanenin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Sayın Sırrı Süreyya ÖNDER, 112 Ambulans ekipleri tarafından nabızsız, entübe ve Kalp – Akciğer masajı eşliğinde 15.04.2025 saat 22.41 sularında Hastanemiz Acil Ünitesine ulaştırılmıştır.

Acil servisimizde yaklaşık 10 dakika süren Kalp – Akciğer masajı sonrası spontan dolaşım sağlanmış, nabız alınmış, yapılan acil ekokardiyografi sonucunda Tip I Aort Diseksiyonu (Kalpten çıkan ana aorta, arkus aorta ve inen aortayı içeren tüm aorta katları içerisine kanama) olduğu tespit edilmiştir.

Takiben 23.05’ de yeniden ritm bozukluğu olup nabız ve dolaşım durmuştur. Kalp masajı yapılarak hastamız acilen ameliyathaneye alınıp saat 23.35’ de operasyona başlanmıştır.

Ameliyatta aort diseksiyonunun sağ koronerden başlayıp tüm aortayı kapsadığı tespit edilmiştir. Sırasıyla sağ koroner damara koroner by-pass yapılmış, aort kapağı değiştirilmiş ve tüm aorta boyunca greftleme ve anastomoz işlemleri tamamlanmıştır.

Ancak bu kadar büyük bir diseksiyon ve kalbi besleyen sağ koroner içermesi nedeniyle ameliyattaki tüm operasyon süreçlerinin başarılı olmasına rağmen kalbin sağ yarısı iyi kasılamamakta sol yarısı ise iyi kasılmaktadır.

Oniki saate yakın süren ameliyat sonrası hastamız Sayın Önder ECMO (kalp dolaşım destek cihazı) eşliğinde Yoğun Bakım Ünitemize alınmıştır.

Hayati tehlikesi halen devam etmektedir.

Bilgilerinize saygılarımızla sunarız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Sabancı Vakfı’nın 50’nci Yıl Davetinde Kartalkaya Etkisi
Beylikdüzü'nde Kaçak Müzesi Yıkılan Balıkçı Kenan, İmamoğlu'na Karşı Tanık Oldu
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde 'normal doğum' protestosu: Başhekim kürsüye geldi, öğrenciler salonu terk etti!
Beşiktaş'ın eski yıldızı Roman Saiss'ten Şenol Güneş'e sert sözler! 'İkiyüzlü tavır beni gerçekten sarstı'
ABD Yemeni, Husiler İsrail'i vurdu... Katliam gibi operasyon