Seyhan Soylu şikayet etti, Yeşim Salkım hakim karşısına çıkacak

SİSİ ismi ile tanınan magazin ünlüsü Seyhan Soylu, oyuncu Yeşim Salkım’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Salkım’a soruşturma başlatarak dört yıl sekiz aya kadar hapsini istedi.

Seyhan Soylu avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak Yeşim Salkım’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği yönünde suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

“SEYHAN SOYLU BANA HUSUMET BESLİYOR”

Soruşturma kapsamında tanıklar ve şüpheli sıfatındaki Yeşim Salkım dinlendi. Salkım savcıya verdiği ifadesinde, “Kesinlikle hakaret etmedim. Şikayetçi Seyhan Soylu’nun son zamanlarda hakkımda söylediği sözler nedeniyle tedbir kararı aldırdım. O da karara uymadığı için 4 gün tazyik hapsi yattı. Bu yüzden bana husumet besliyor. Bu nedenle iftira atmış olabilir” şeklinde beyanda bulundu.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Tv100’den Halil Yılmaz’ın haberine göre, iddianamede Salkım’ın sözlerinin Cumhurbaşkanı’nın şeref ve saygınlığına saldırı mahiyetinde olduğuna kanaat getirildi. Adalet Bakanlığı’nın da suç itibariyle Salkım hakkında kovuşturma izni verdiği kaydedilen iddianamede, Yeşim Salkım’ın “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Tutuksuz yargılanacak sanık Yeşim Salkım 8 Kasım’da hakim karşısına çıkacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi Başkanı da ifadede
Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralamasında Büyük Başarı
4 ilde yasa dışı bahis operasyonu: Tehdit ve şantajla para aktarımı yapmışlar!
New York Times: 'Marmara'nın derinliklerinde ürkütücü gelişme'
İzmirli kooperatiflerden 21 Aralık’ta traktörlü kortej