"Sen bekle" notuyla tehdit edilmişti... Alman polisinden "Erk Acarer"e saldırı" açıklaması!

Alman polisi, evinin önünde saldırıya uğrayan ve dün de tehdit edilen gazeteci Erk Acarer'e yönelik soruşturmayı genişletme kararı aldı. Polisten yapılan açıklamada, saldırı ile son tehdit arasında bağlantı olup olmadığının araştırılacağı belirtildi.

Berlin'de yaşayan ve kısa süre önce evinde saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer'in bu kez de kendisine tehdit notu atıldığını duyurması sonrası Berlin polisinden açıklama yapıldı.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, polis sözcüsü çarşamba günü yaptığı açıklamada, soruşturmanın kapsamının genişletildiğini belirterek, Acarer'e kısa süre önce yapılan saldırı ile yumurtalı notun birbiriyle bağlantılı olup olmadığının araştırılacağı bilgisini verdi. Acarer'in yumurtaya sarılı halde atılan ve üzerinde 'Sen Bekle' yazılı notu emniyete teslim ettiği belirtildi.

Gazeteci Erk Acarer Salı günü Twitter hesabından, evine yumurtaya sarılı bir tehdit notunun atıldığını yazdı.

Gazeteci yaptığı paylaşımda, "Başına gelecek yeni bir olayın sorumlusunun AKP-MHP iktidarı ve atıl kaldığını düşündüğü Alman hükümeti olacağını" söyledi.

Gazeteci Acarer, temmuz ayı başında evinde üç kişinin saldırısına uğramıştı. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle bir süre hastanede müşahede altında tutulan Acarer, açıklamada, saldırganları tanımadığını, ancak son bir ayda yayınlanan yazılarını okuyanların faillerin kimler tarafından yönlendirildiğini anlamakta zorlanmayacaklarını savunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Fırst Lady’nin “MAGA” yılbaşı davetinde giydiği “Manu In Infini’nin” arkasında genç bir Türk var
“İtirafçı Oldu” Denilen Murat İlbak, İBB Davasında Yer Almıyor
Bakırköy Başsavcılığı 2025 bilançosunu açıkladı: Binlerce dosya açıldı
Erden Timur ve Metehan Baltacı... Galatasaray'dan Silivri'ye ziyaret!
Murat Ağırel kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini açıkladı: Savcılığa ve emniyete çağrı yaptı!