Selvi: Kandil boşaltılacak, Öcalan misafirleriyle görüşebilecek

Abdulkadir Selvi, silah bırakma sürecinde Kandil dahil bütün örgüt kamplarının boşaltılacağını belirtti. Selvi, Öcalan'ın avukatları, ailesi ve misafirleriyle de görüşebileceğini iddia etti.

Abdulkadir Selvi, Öcalan'ın ailesi, avukatları ve misafirleriyle görüşebileceğini iddia etti.

PKK silah bırakma ve fesih kararını açıkladı. Sürecin bundan sonra nasıl ilerleyeceğine dair tartışamlar devam ediyor.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, örgüte ait Kandil dahil bütün kapmların boşaltılarak Irak kontrolüne geçeceğini yazdı. Örgütün üst düzey yöneticilerinin kendi istedikleri ülkeye gönderileceklerini de belirten Selvi, yöneticilerin Süleymaniye'de kalmalarının beklendiğini de belirtti.

Selvi, Abdullah Öcalan'ın ise İmralı Adası'nda kalmaya devam edeceğini koşullarının iyileştirileceğini belirterek "Artık koster arızaları yaşanmayacak. Öcalan ailesi, avukatları ve misafirlerle görüşebilecek. Ancak bu yine MİT’in kontrolü altında gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Valilik duyurdu: Saat 15.00'e dikkat! Sirenler çalacak
Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı
İmamoğlu'na sahte diploma iddianamesi hazırlandı: Siyasi yasak ve hapis isteniyor
Halk TV ve Sözcü TV ekranlarının karartılacağı tarih belli oldu
Ödemiş'teki yangına müdahale sürüyor: İki kişi yaşamını yitirdi