Selvi: “C-130 kazasında tüm ihtimaller masada, dış müdahale düşük ihtimal”

Abdulkadir Selvi, Gürcistan’da düşen C-130’un karakutularının incelendiğini, kaza kırım ekibinin tüm senaryoları araştırdığını ancak şu ana kadar “dış müdahale” bulgusuna rastlanmadığını yazdı.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmek üzere havalanan TSK'ya ait C130 kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmüş ve 20 personel yaşamını yitirmişti.

Azeri basını, Gürcistan’da düşen C-130 tipi kargo uçağında dış etki izi bulunmadığını, uçağın Zafer Günü'nden dönerken yaklaşık 6 ton F-16 yedek parçası taşıdığını yazdı. Milli Savunma Bakanlığı, uçakta patlayıcı olmadığını bildirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, uçağın düşüş nedeninin tespiti için Gürcistan'da ve Ankara'da çalışma yürütüldüğünü aktardı. Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Uçağımızın düşüş nedenini tespit etmek için Gürcistan’da ve Ankara’da titiz bir çalışma yürütülüyor. Kaza kırım ekibimiz Gürcistan’da çalışmalarını sürdürüyor. Kaza kırım ekibinin çalışmalarını tamamlamasının ardından uçağın parçaları Türkiye’ye getirilecek. Bu kez de Kayseri’deki uçak bakım tesislerinde uçağın parçaları üzerinde inceleme yapılacak.

Ankara’da ise TUSAŞ tesislerinde teknik bir ekip karakutuları açarak incelemeye başladı. İki karakutu var. Karakutulardan birinde pilotların kendi aralarında ve kuleyle yaptıkları konuşmalar ve uçağın düşüşü sırasındaki ses kayıtları yer alıyor. İkinci karakutuda ise sistemlerinin işlendiği kayıt mekanizmaları inceleniyor. Kazanın aydınlatılması için karakutuların kayıt altına aldığı 180 veri inceleme altında. Karakutu incelemesinin haftasonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Uçağımızın düşmesiyle birlikte ortaya çıkan sorular var. Uçağımız düştü mü yoksa düşürüldü mü? Uçağımız düşürüldüyse bunu hangi ülke yaptı? Uçağımız düştüyse neden düştü? Uçakta teknik bir arıza mı yaşandı, metal yorgunluğundan dolayı bir çatlak mı meydana geldi, pervane kanatlarından biri koparak uçağın gövdesine mi saplandı?

Bu sorular titiz bir şekilde araştırılıyor. Şu ana kadar bir ön tespitte bulunulmadı. Kaza kırım ekibi uçağımızın bir dış müdahale ile mi düşürüldüğü ihtimalini de araştırıyor. Ancak şu ana kadar bu yönde bir bilgiye rastlanmadı. Ancak olay yerinden alınan verilere göre dış müdahale ihtimali düşük görülüyor. Ama her ihtimal gibi bunun da üzerinde duruluyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sülük gibi yapışan örgüt yöneticisi
Macaristan’da et ticareti şirketi kurmuş... Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü'nden skandala yanıt
Siteyi taklit etmişler: TOKİ'nin 500 bin sosyal konut projesine başvurmak isterken dolandırıldılar!
Sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Sebebi bu olabilir!
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?