Selahattin Yılmaz: “Bu Bana Karşı Bir Komplo”

Gazeteci İsmail Saymaz’ın Halk TV’de yayımlanan yazısına göre, iş insanı Selahattin Yılmaz, “itirafçı Aziz İhsan Aktaş’a suikast düzenleme” iddialarına ilişkin savunmasında kendisine komplo kurulduğunu söyledi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın Halk TV’de yayımlanan yazısına göre, iş insanı Selahattin Yılmaz, “itirafçı Aziz İhsan Aktaş’a suikast düzenleme” iddialarına ilişkin savunmasında kendisine komplo kurulduğunu söyledi.

İddiaların çıkış noktası, Sabah gazetesi oldu. Haberde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in cezaevinde Yılmaz’dan Aktaş’ı öldürmesini istediği öne sürüldü. Ancak bu suçlama resmi sevk yazısına yansımadı, yalnızca Sabah’ın sayfalarında yer aldı.

Fatih Keleş, cezaevinde kendisine yöneltilen bu teklifin ardından tahliye sözü verildiğini, aksi durumda yakınlarının içeride kalacağı tehdidiyle karşı karşıya bırakıldığını söyledi. Keleş, bu teklifi reddettiğini ifade etti.

Selahattin Yılmaz ise ifadesinde Aktaş’ı tanımadığını, hatta kendisine zarar vermek bir yana, koruyabileceğini belirterek, “Bu bana karşı bir komplodur” dedi. Ancak Yılmaz’ın telefonunda “Opet Aziz İhsan Aktaş” adına kayıtlı bir not bulunması dikkat çekti.

Soruşturma kapsamında Yılmaz ile birlikte avukatlar Cem Duman ve Selma Ilık’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi, “suç örgütü kurmak, tehdit ve yetkili olmadığı işten menfaat sağlamak” suçlamalarıyla tutuklandı. Altı kişiye ise “örgüt üyeliği ve tehdit” suçlaması yöneltildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Özçağdaş: "17 yol arkadaşımız hukuksuzca tutuklandı, bu açık bir intikam operasyonudur"
Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor
AKP'de büyük 'Mücahit Birinci' kavgası! Birbirlerine girdiler... Fatih Altaylı her şeyi anlattı: 'Lağım patladı...'
Manavgat Belediyesi’ne operasyonda 2 kişiye 'etkinlik pişmanlık' tahliyesi
Çete yöneticiliği ile suçlanan avukat Semra Ilık'ın AKP bağlantıları