Şehir Bölge Plancısı Tahir Çalgüner'in yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:
"Toplam güzergâh olarak; Niğde otobanı - Güney çevre yolu ve bağlantılı İncek yolu üzerinden ODTÜ'ye uzanan 18 km’lik bu güzergâh daha sonrasında Eskişehir yolunu da atlayarak AOÇ üzerinden Yenimahalle ve Keçiören’i ikiye bölecek şekilde Kuzey Çevre yoluna bağlanacaktır.
Yol güzergâhının, Planlama ve şehircilik disiplini ilkeleri gereğince; Şehirlerarası trafiğe kestirme çıkışlar yaratması ve trafik üretmesi açısından da, “çevre yollarının ” varoluş mantığına da terstir.
Yol güzergahının gündeme geldiği 2013 yılından bu yana bölgede birikimsel olarak oluşan arazi hareketliliği ile oluşan bölgeye çökelen spekülatif rant odaklarının aşırı şişkinlik yapay siyasi bir baskı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Rantiye ve arazi sermayesi bir başka deyişle kendilerini ; “Yol ile taçlandırmak” istemektedir.
ODTÜ yönetiminin; bu güzergâhın ODTÜ arazisi içinden geçecek bölümü de dâhil olmak üzere Ana arter güzergâhının değiştirilmesi kapsamında; her türlü iş birliğine açık olması ancak yol güzergâhın kalıcılığı noktasında ise hiçbir pazarlık sürecinin bir paydaşı olmaktan da kaçınması, ODTÜ'nün yerleşik etik geleneği ve Ruhuna en uygun olandır.
Bu bağlamda; Söz konusu yol güzergâhının ve diğer tünel (ikinci) yol ile beraber Yeni Ankara Çevre Düzeni Planı yapım aşamasında tekrardan değerlendirilmesi yolu ile üst ölçekli yeni plan hazırlanıncaya kadar söz konusu ihale sürecinin durdurulmasının gerekliliği akla uygun en yakın YOLdur."