Sedat Peker'in 'yardım kolileri' davasında karar: 3 kişiye beraat

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan Sedat Peker'in geçen ramazan ayında Trabzon ve Rize'ye gönderdiği yardım kolileri nedeniyle yargılanan 3 kişi beraat etti.

Sedat Peker’in geçen ramazan ayında Trabzon ve Rize'ye gönderdiği yardım kolileri nedeniyle Rize’de 10 kişi 2 Nisan 2022 tarihinde gözaltına alınmıştı.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan 10 kişi arasında bulunan Yılmaz Günay, Erkan Saymazlar ve Hüseyin Yılmaz hakkında ise Rize 2. Asliye Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

3 KİŞİ İÇİN BERAAT KARARI VERİLDİ

Hazırlanan iddianamede, yardım kolilerini dağıtan Yılmaz Günay ve Erkan Saymazlar ile koli dağıtımını haberleştiren gazeteci Hüseyin Yılmaz’ın "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan cezalandırılması istenmişti. Mahkeme ise bu suçların ağır ceza mahkemesinin alanına girdiğini belirterek Rize 2. Asliye Ceza Mahkemesi, suç örgütünün işlediği suçların ağır ceza mahkemesinin yetkisinde olduğunu belirterek 3 ismin Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar vermişti.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, yargılamayı yapan mahkeme tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Siyasilerden '23 Nisan' mesajları: 'Evlatlarımızın özgürce hayal kurabileceği bir gelecek dileğiyle...'
'Bütün kutlamalar iptal edilmeli' demişti: Ahmet Davutoğlu'ndan '23 Nisan' mesajı
ABD'de 'nükleer güvenlik' krizi: Gizli kamera itirafları kayıt altına aldı
Oktay Saral, Tuncay Sonel'in oğlunu işaret etti: 'Bulgular onu gösteriyor'
Anıtkabir'de 23 Nisan töreni: Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl da katılmadı