Savcılık Ayşe Barım’ın tahliyesine itiraz etti

Gezi Parkı eylemleriyle ilişkilendirilerek sekiz aydır cezaevinde tutulan ve dün serbest bırakılan menajer Ayşe Barım’ın tahliye edilmesine savcılık itiraz etti.

ID İletişim kurucularından menajer Ayşe Barım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında Gezi Parkı eylemleriyle ilişkilendirilerek 27 Ocak’ta tutuklanmıştı. Sekiz aydır cezaevinde hayati hastalıklarla mücadele eden Barım, yargılandığı davanın dünkü ikinci duruşmasında ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada savcı Barım’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etmişti. Ancak, mahkeme heyeti, Barım’ın beyin ve kalp rahatsızlığına ilişkin raporlar ve raporlarda anevrizmaya yönelik tespitleri göz önünde bulundurmuş, tanıkların dinlenmiş olduğu ve tutukluluğun sürmesi durumunda ölçülü olmayacağı gerekçeleriyle tahliye kararı vermişti.

Duruşma savcısı, Barım’ın tahliye kararına itiraz etti. Savcılığın itirazını sayı olarak üst mahkeme olan İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu’nun Özgür Özel’e açtığı manevi tazminat davası reddedildi
İsrail'in alıkoyduğu Türk aktivislerin isimleri açıklandı
Samsun’da mezarlıklardaki ağaçlar kesilip satılacak: 4 bin 566 ağacı satacaklar
Doğu kıyı ilçelerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor
Elazığ'da meclis toplantısını takip eden gazeteciye yumruklu saldırı