Savaş başından beri Gazze'de 21 bin çocuk kayboldu

İngiltere merkezli Çocukları Kurtarın Vakfı “Gazze'de 21 bin kadar çocuğun kayıp olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Uluslararası Çocukları Koruyun adlı sivil toplum kuruluşu Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 21 bin çocuğun kayıp olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı. Birleşmiş Milletler'in Filistin Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Bir ebeveyn olarak, tüm bu kayıp çocukları bilmek çok üzücü. Kaderleri sonsuza dek bilinmeyebilir" dedi.

DHA'nın aktardığı habere göre, İngiltere merkezli Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children) adlı sivil toplum kuruluşu dün yaptıkları açıklamada Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 21 bin çocuğun kayıp olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Açıklamada, “Gazze'de 21 bin kadar çocuğun kayıp olduğu tahmin ediliyor. Bu çocuklardan bazılarına ne olduğunu asla bilemeyebiliriz. Savaşın başlamasından bu yana İsrail güçleri yüz binlerce Filistinliye eşyalarını toplamaları ve belirli süreler içinde bölgeyi boşaltmaları için emir verdi. 21 binden fazla çocuk ailelerinden koparıldı ya da yetim kaldı” ifadeleri kullanıldı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ise, “Çatışmalarda ve savaşlarda ilk ve en çok zarar görenler çocuklardır. Gazze'de de durum farklı değil. Bir ebeveyn olarak, tüm bu kayıp çocukları bilmek çok üzücü. Kaderleri sonsuza dek bilinmeyebilir” açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

CHP'li Avşar'dan Dilovası'nda meydana gelen patlama nedeniyle Bakan Işıkhan'a istifa çağrısı
CHP'li Nilüfer Belediyesi'ne soruşturmada yeni gözaltılar!
Çalışma Bakanlığı'ndan Kocaeli'ndeki yangın açıklaması: 7 kişi açığa alındı
Ertuğrul Özkök: TK003 New York Seferinin “Business” sırrı geçen hafta İzmir’de çözüldü
Ekrem İmamoğlu: Dünya tersine dönse de Ordu’nun dereleri tersine aksa da başaracağız