Saraçhane eylemleri davası 3 Ekim'e ertelendi

Saraçhane eylemlerinde gözaltına alınan 99 kişinin yargılandığı dava, 3 Ekim'e ertelendi.

Görevden alınan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda yöneticinin gözaltına alınmasıyla başlayan Saraçhane eylemlerinde gözaltına alınan 99 kişinin yargılandığı dava, İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Salon yetersizliği nedeniyle İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapılan duruşmanın sabahki oturumunda gazeteciler Ali Onur Tosun, Bülent Kılıç, Gökhan Kam, Zeyneb Ceren Kuray, Emre Orman, Yasin Akgül, Hayri Tunç ve Kurtuluş Arı ile yine avukat sanıklar Baran Nevzacanoğlu, Aziz Can Cengiz, Deniz Demirdögen ve Mine Erdost hakkındaki dosyanın ayrılmasına karar verilmişti.

Öğrencilerin ve avukatlarının savunmalarının tamamlanmasından sonra mahkeme 19.00 sıralarında ara verdi ve bir süre sonra kararını açıkladı. Bazı sanıklarla ilgili müzekkereler yazılmasına, sanık Onur Akay'ın savunması alındığından hakkında çıkarılan yakalama emrinin kaldırılmasına karar verildi.

Mahkeme ayrıntılı bilirkişi incelemesi istedi

Mahkeme, "iddianameye konu eylemlere ilişkin tüm kamera görüntülerinin temin edilerek gönderilmesi için ilgili birime yazılan müzekkerenin tekidine, kamera görüntülerinin teminini müteakip sanıkların teşhise esas fotoğraf ile olay anına ilişkin görüntülerin karşılaştırılarak sanıkların izinsiz gösteri yürüyüşlerine katılanlar arasında olup olmadığı, ilgili güvenlik birimleri tarafından dağılmaları yönünde ihtar yapılıp yapılmadığı ile ihtarın şekli itihariyle bulundukları konumdan ihtarın duyulup duyulmayacağı, ihtara rağmen ihtara uyulmaması üzerine kolluk kuvvetlerince zor kullanılıp kullanılmadığı, zor kullanılmasına rağmen dağılmamakta ısrar edip etmediği hususunda, her bir sanık bakımından tespit yapılarak rapor tanzimi için dosyanın alanında uzman bilirkişiye tevdiine" karar verdi.

Sanık ve avukatlarının derhal beraat taleplerini de reddeden mahkeme, savunması alınan sanıkların takdiren bundan sonraki duruşmalardan vareste tutulmasına da karar vererek duruşmayı 3 Ekim tarihine erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: İyi bir paparazzi; hayatı boyunca kaç kere acil servise gider, kaç para kazanır?
“Deliller henüz toplanmadı”
Raziye Özdemir Tüfekçi Yazdı: Kirlenen Çevre, Yorulan Zihin
İmamoğlu’ndan ‘çöküş’ uyarısı: Ya iktidar ülkeyi derin bir çöküşe sürükleyecek ya da insanca, hakça bir düzen kuracağız
MSB'den düşürülen İHA açıklaması: Kontrolden çıkmıştı