Şanlıurfa Valisi Resulayn'da Noel ayinine katıldı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Suriye'nin Resulayn kentindeki Süryani Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen Noel ayinine katılarak bölgedeki Hristiyan Süryanilerin bayramını kutladı.

Resulayn Martuma Süryani Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen bayram ayini ve kutlama törenine, Vali Abdullah Erin, bölgede görevli Türk güvenlik güçlerinin yetkilileri, Resulayn Mahalli Meclis Başkanı, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı, Suriye Milli Ordusu Temsilcisi ve Resulayn’da yaşayan Süryani cemaati temsilcileri ile halk katıldı.

Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriyel Akyüz’ün yönettiği ayinden sonra kilisenin üst katındaki salonda Süryani halkla bir araya gelen Vali Erin, Resulayn’da yaşayan Süryanilerin bayramını kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tüm Süryani kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyor: sağlık, mutluluk, huzur ve güven içerisinde nice bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Bayramlaşma töreninde emeği olan Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriyel Akyüz ve mahiyetindekilere teşekkür eden Vali Erin, Barış Pınarı Harekâtı sonrasında bölgede hâkim olan huzur ve güven ortamına dikkat çekti. Erin, terör örgütlerinin bölgede oluşturduğu tahribatın giderildiğini, kamu hizmetlerinin yeniden teşkil edildiğini söyledi.

"FARKLI İNANCA SAHİP VATANDAŞLARIMIZA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bölgenin huzur ve güveni için birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edeceklerini dile getiren Vali Erin, “Buradaki kardeşlerimiz uygun görürlerse belli aralıklarla buradaki Süryani kardeşlerimiz için ibadetlerini düzenli olarak icra edebilecekleri bir sistem oluşturabiliriz. Arzu edilirse Mardin'den ya da uygun görecekleri yerlerden din adamlarımız gelsin, burada ibadetleri gerçekleştirsinler. Burada yaşayan Süryani kardeşlerimiz, Ezidiler, azınlık durumda olan, farklı inanca sahip vatandaşlarımıza da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Burada yaşayan insanlarımızın her türlü kaygıdan ve endişeden uzak bir şekilde dinlerinin gereklerini yerine getirebilmelerine yönelik her türlü ortamı sağlamaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde inşallah Resulayn’ın problemlerini çözmeye, buradaki insanların refah düzeyini yükseltmeye yönelik projelerimizi uygulamaya, yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: BİM’in kurucusu Zapsu: Philippe Starck koltukta oturan bir muhafazakârım
Murat Boz, Gülistan Doku için şarkı yazdı
Domenico Tedesco ile yollar ayrılmıştı: Fenerbahçe'de teknik direktörlük için iki aday
Irak'ta hükümeti o kuracak... Başbakan adayı Ali ez-Zeydi kimdir? Masasında 3 kritik dosya var
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası: Yalıya metreler kala durabildi!