Şamil Tayyar'dan Meclis’teki 'Öcalan' sloganlarına tepki: 'Duruyoruz, sabırla...'

AKP'li Şamil Tayyar, DEM Parti Meclis Grup Toplantısı'nda, "Biji Serok Apo" sloganları atılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tayyar, "Toplumun sinir uçlarına dokunarak, ayrıştırarak barış iklimi oluşturulmaz. Anlaşılan, terör örgütü PKK’dan önce DEM’in ‘silahları’ bırakması gerekiyor" diyerek sert tepki gösterdi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı, "Umudu kuşanan, özgürlüğe yürüyen Diyarbakır'dan, kadim şehirden, Kürdistan'ın dört bir yanından özgürlük için eşitlik için demokrasi için Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyen kadınlar hoş geldiniz" açıklamasının ardından, "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

AKP'Lİ TAYYAR'DAN "APO" SLOGANLARINA TEPKİ

AKP'li Şamil Tayyar, atılan 'Apo' sloganlarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Meclis çatısı altında ülkenin doğusunun ‘Kürdistan’ diyerek ayrıştırılması, Öcalan için bölücü sloganlar atılması, olmadı" ifadelerini kullanan Tayyar, "Toplumun sinir uçlarına dokunarak, ayrıştırarak barış iklimi oluşturulmaz. Anlaşılan, terör örgütü PKK’dan önce DEM’in ‘silahları’ bırakması gerekiyor" diyerek sert tepki gösterdi.

"PKK’DAN ÖNCE DEM’İN ‘SİLAHLARI’ BIRAKMASI GEREKİYOR"

Tayyar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hani deniyor ya, çözüm sürecini akamete uğratacak ifadelerden uzak durun.

Duruyoruz, sabırla.

Dileğimiz; terörün bitmesi, kardeşlik hukukunun tesis edilmesi.

Bakıyorum, başından beri sürece ilişkin en tehdit edici tavır, DEM’den geliyor.

Mevzuya girmeyecektim, bugün DEM grubunda yaşananlarla ilgili o kadar çok mesaj geldi ki yazma ihtiyacı duydum.

Meclis çatısı altında ülkenin doğusunun ‘Kürdistan’ diyerek ayrıştırılması, Öcalan için bölücü sloganlar atılması, olmadı.

Toplumun sinir uçlarına dokunarak, ayrıştırarak barış iklimi oluşturulmaz.

Anlaşılan, terör örgütü PKK’dan önce DEM’in ‘silahları’ bırakması gerekiyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Dünyanın en zengin adamının full “VİP check up” sonuçları
İBB iddianamesi: 106 kişi hakkında tutukluluğa devam kararı
İstanbul'da 1 ayda 60 kişi mantardan zehirlendi: Uzmanından kritik uyarılar!
İmamoğlu: İstanbul'da tarihe ve doğaya nasıl sahip çıktıysak şimdi sıra Türkiye'de
Sıfırdan geldi, dünyanın en genç kadın milyarderi oldu