Sakarya'da ormanlara giriş ve havai fişek yasaklandı

Sakarya Valiliği, il genelinde olası orman yangınlarının önlenmesine yönelik kararlar alındığını bildirdi.

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada, tüm yurtta olduğu gibi Sakarya'da da hava sıcaklıklarının aşırı derecede yükseldiği, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yükselişin bu hafta sonu da devam edeceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, ülkenin ve kentin akciğerleri olan ormanlarda çıkabilecek yangınların önlenmesi amacıyla bazı kararlar alındığı aktarılarak, "Bugünden itibaren ikinci bir emre kadar ilimizde izin verilen mesire alanları dışında ateş ve mangal yakılması, ormanlık alanlara piknik yapmak amacıyla girilmesi ve havai fişek atılması yasaklanmıştır.

Özellikle bugün ve hafta sonunda sıcaklıkların artacak olması (38 derecelere çıkması) nedeniyle vatandaşlarımızın hafta sonunu mesire ve ormanlık alanlarda geçirecekleri değerlendirildiğinden ormanlarda çıkabilecek yangın nedeniyle hassas davranılması, ilimizde orman yangını yaşanmaması ve milli servetimiz olan ormanlarımızın korunması için vatandaşlarımızın dikkatli olmaları büyük önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?