Sahte hesapla, AKP’li üst düzey isimleri hedef almıştı... Savcı için istenen ceza belli oldu

Samsun'da görevli Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz, sosyal medya üzerinden açtığı sahte hesap üzerinden AKP’li üst düzey isimleri hedef alan paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Kurulu’nca (HSK) açılan soruşturmada açığa alındı.

Sosyal medya platformunda “@HOHMUSTESARI” adıyla açtığı hesap üzerinden bazı AKP'li üst düzey isimler ve bakanlara hakaretlerde bulunduğu iddia edilen kişinin yapılan soruşturmada; Samsun Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz olduğu, açılan sosyal medya hesabının da sahte olduğu tespit edildi.

Mesai saatleri içinde Twitter'dan açtığı ‘trol’ hesapla devlet büyüklerine küfür ve hakaret ettiği tespit edilmesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından başlatılan soruşturma kapsamında savcı Özcan Muhammed Gündüz, açığa alındı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da savcı Gündüz hakkında, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ ve ‘İftira’ suçundan ayrıca iddianame hazırlandı. Bahse konu Twitter adresinin ‘hohmustesari@gmail.com’ mail adresi üzerinden 2016’nın ağustos ayında oluşturulduğuna yer verilen ve 2 yıldan, 6 yıl 4 aya kadar ceza istemiyle hazırlanan iddianame, Samsun Ağır Ceza Mahkemesi’nce oybirliğiyle kabul edildi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenilen savcı Gündüz, 3 Mayıs 2021 günü Samsun’da ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

MESLEĞE DEVAMINA HSK 2'İNCİ DAİRE KARAR VERECEK

Müfettiş soruşturması süren, bir süre önce hayatını kaybeden AKP eski Milletvekili Burhan Kuzu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek ve AKP Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam'a hakaret ettiği tespit edilen savcı Gündüz’ün mesleğe devam edip edemeyeceğine ise HSK 2’inci Daire karar verecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

AKOM İstanbul için beklenen haberi verdi: Bu hafta hava nasıl olacak?
Alagöz Maden ve taşeron şirket şikayetçi oldu: Sekü protestocuları hakkında soruşturma
İstanbul'da 'Oh Be Dünya Varmış Derneği' üzerinden milyonluk vurgun: Çok sayıda gözaltı var
Hantavirüs dehşeti yaşanan gemide Türk YouTuber da varmış! Ruhi Çenet yaşadıklarını anlattı
Kirliliğine neden olan AKP’li vekilin maden şirketine 2.5 milyon TL ceza: 'Ruhsatları derhal iptal edilsin'