Sağlık Bakanlığı zorunlu hale getirdi: Herkesin takip ve taraması yapılacak!

Bütün aile hekimliklerinde vatandaşların hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıkları ile kanser ve yaşlı takip taramalarına alınması mecburi hale getirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni başlatılan uygulama ile bütün aile hekimlerinin, vatandaşların hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıkları ile kanser ve yaşlı takip taramalarına almasını mecburi hale getirdi.

Türkiye Gazetesi'nden Ziyneti Bıyık'ın haberine göre, her hekim, telefonla arayarak ya da SMS aracılığı ile aile hekimliğine davet edeceği 30-65 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerin kalın bağırsak kanseri taramasının yapılmasını sağlayacak. 40-69 yaş arası kadınlar da meme kanseri taraması için en yakın tarama birimine yönlendirilerek takip edilecek. Pozitif veya şüpheli olan sonuçlar, teşhis merkezlerine sevk edilecek.

18 yaşından büyükler, yılda en az bir kere kan basıncı ölçümü için aile sağlığı merkezlerine çağırılacak.

Yeni uygulamayla aile hekimlerinin, daha önce de yapılan ama yeterince yaygın olmayan hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıklarına ilişkin değerlendirmeleri ile kanser ve yaşlılara yönelik taramaları, hedef nüfuslarındaki her kişi için gerçekleştirmesi ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla ocak ayında kullanıma açılan Hastalık Yönetim Platformu’na işlemesi mecburi hâle getirildi. Böylelikle, kronik hastaların daha yakından takip edileceği, bazı hastalıkların erken safhalarda tespit edilip gereken tedbirlerin alınabileceği dönem başlamış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Bardağı masaya sert koyunca kovuldu: Mahkemeden dikkat çeken karar
AKOM'dan İstanbul için dikkat çeken poyraz ve sıcaklık uyarısı
İstanbul'da feci kaza... Otomobil İETT otobüsüne çarptı: 3 kişi hayatını kaybetti
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?
Türkiye'nin konuştuğu Palu ailesi davasında yeni gelişme: Yargıtay, Tuncer Ustael'in müebbet cezasını onadı