Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık vaka haritasını açıkladı! İşte vakaların en çok arttığı ve azaldığı iller

Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından haftalık koronavirüs vaka haritasının yayınlandığını duyurdu.

Koca haritayı, ''İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun'' notuyla duyurdu. 

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE DURUM

İllere göre haftalık koronavirüs vaka sayısı, her 100 bin kişide Ankara'da 59,10, İstanbul'da 56,75, İzmir'de 22,16 oldu.

DOĞU İLLERİNDE KORKUTAN YÜKSELİŞ

Haftalık verilere göre Siirt, Ağrı, Bitlis, Van ve Hakkari 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu. 

EN AZ VAKANIN GÖRÜLDÜĞÜ İLLER

Haftalık verilere göre her 100 bin kişide en az koronavirüs vakası Kilis, Hatay, Osmaniye, Adana ve Kahramanmaraş'ta görüldü.

Haftalık vaka haritası şöyle:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Avrupa'yı ikiye bölen Kanye West konser turunun İstanbul’dan başlama ihtimali yüzde kaç?
Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme yolda
Starbucks CEO'su yüksek kahve fiyatlarını savundu, tepki yağdı
İstanbul Boğazı'nda 'yat yarışı': Transit gemi geçişlerine kapatıldı
Kongre devre dışı bırakıldı: ABD’den Orta Doğu’ya dev silah satışı