RTÜK'ten Tele 1 ve Halk TV'ye ceza: Tele 1 ekranları 5 gün kararacak

RTÜK bugünkü toplantısında Tele 1 ve Halk TV'ye ceza verdi. Tele 1'e 5 gün ekran karartma cezası verilirken Halk TV'ye yüzde 3 idari para cezası kesildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Tele 1 ve Halk TV'ye programlardaki eleştiriler nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi.

'RTÜK’ten Tele 1’e 5 gün ekran karartma cezası'

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Basın Bayramında RTÜK’ten TELE 1’e 5 gün ekran karartma cezası!

Sansürün kaldırılışının yıldönümünde RTÜK, eleştirel yayınları nedeniyle televizyon kanallarını yine cezalandırdı.

İstedikleri, gerçekler konuşulmasın; hedefleri basını susturmak, ekranları karanlığa boğmak.

Basın özgürlüğünün önündeki en büyük engele dönüşen RTÜK, TELE 1’e “4 Soru 4 Yanıt” programda Merdan Yanardağ’ın '15 Temmuz İslamcı bir darbe girişimiydi. Bu darbenin temel sorumlusu AKP iktidarıdır' değerlendirmeleri nedeniyle 'Toplumu kin ve düşmanlığa' tahrik iddiasıyla 5 gün ekran karartma ve yüzde 5 idari para cezası verdi. Kanalın 1 yıl içerisinde aynı maddeden yine ceza alması halinde TELE 1’in lisansının iptali gündeme gelecek.

Halk TV'ye yüzde 3 idari para cezası

Tele 1’de 'Çürüme' ve Halk TV’de 'Gündem Özel' adlı programda, CHP’li belediye başkanlarına yönelik gözaltılar ve tutuklamalara ilişkin CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın 'Ankara'daki tek adama sesleniyoruz. Şu andaki Adalet Bakanı ve diğer bakanlara sesleniyoruz. Onurunuz varsa, cesaretiniz varsa, şerefiniz varsa gelin mücadelenizi bizle yapın' sözlerini ekrana getirmeleri nedeniyle bu kanallara 'kişi ya da kuruluşları küçük düşürücü' ifadeler savıyla bu kanallara yüzde 3 idari para cezası verildi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 7 Temmuz Günü Komünist Parti Binasında Doğan “Pedro Pascal Dokunuşu”
Hatay'da 2 asker şehit oldu... CHP'den sert tepki: 'Askerimizin canına kıyanlar vatan hainidir!'
Hastaneye kaldırılan askerlerden 2'si şehit olmuştu: MSB'den açıklama geldi
İmralı Cezaevi'nde tutulan PKK terör örgütü hükümlüsü Veysi Aktaş tahliye edildi
Orman yangınına müdahalede ağır yaralanan işçinin son hali