Rıza Pehlevi'den İran halkına: Rejimin sonu kaçınılmaz

Sürgündeki Rıza Pehlevi, İran halkına seslenerek rejimin çökeceğini belirterek yeni süreçte göreve hazır olduklarını söyledi.

1979’daki devrimle devrilen son Şah Muhammed Rıza Pehlevi’nin sürgündeki oğlu Rıza Pehlevi, İsrail-İran arasındaki çatışmalarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Pehlevi, İran'daki rejimin çökeceğini savunarak "Rejimin çöküşünden sonraki ilk yüz gün, geçiş süreci ve halk tarafından seçilecek ulusal ve demokratik bir hükümet için hazırlıklıyız" dedi.

Ulusal ve demokratik bir hükümet için hazırlıklıyız

Pehlevi açıklamasında şunları söyledi:

"İran İslam Cumhuriyeti, çöküş sürecine girdi, rejimin sonu kaçınılmaz.

Hamaney, korkmuş bir fare gibi yeraltına saklandı, artık durumu kontrol edemiyor.

Gelecek parlak. Bu tarihi dönemeçten hep birlikte geçeceğiz. Bu zor günlerde kalbim, Hamaney’in savaş çığırtkanlığı ve hayalleri yüzünden zarar görmüş ve mağdur olmuş tüm savunmasız vatandaşlarla birlikte.

Şu anki rejim, İranlılara karşı 46 yıllık bir savaş yürüttü. Güvenlik ve baskı mekanizması artık dağılmakta.

Rejim sonrası geçiş dönemi için muhalefet olarak hazırız. İran iç savaş ya da istikrarsızlığa sürüklenmeyecek. Rejimin çöküşünden sonraki ilk yüz gün, geçiş süreci ve halk tarafından seçilecek ulusal ve demokratik bir hükümet için hazırlıklıyız.

Halkın karşısında durmayın. Artık sonu yaklaşmış bir rejim uğruna canınızı tehlikeye atmayın. Halkın yanında yer alarak hem kendinizi kurtarabilir hem de İran’ın geleceğini inşa etmede rol alabilirsiniz.

Özgür ve gelişen bir İran önümüzde duruyor. Yakında birlikte olacağız. Yaşasın İran! Yaşasın İran milleti!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İBB soruşturmasında 2 kişi gözaltına alındı
Ertuğrul Özkök: Gezmiş ve Öcalan; Eda’nın Yaz Sezonu Açılış Fotoğrafını Görse Ne Hissederdi?
10 Ekim Katliamı sanıkları hakkında iade talebinde bulunulmadığı ortaya çıktı
Sazlıdere havzasında 2,5 milyon metrekare imara açıldı: 6 bin lüks konut yapılacak
İmamoğlu soruşturmasında yeni MASAK raporu hazırlandı