Restore edilerek müze olacağı açıklanmıştı... Mimar Sinan'ın eseri kahvaltı salonuna çevrildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2010’da restore edilerek müze olacağı açıklanan, Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Mimar Sinan’a, Hürrem Sultan adına yaptırdığı Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün kahvaltı salonuna dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2010’da restore edilerek müze olacağı açıklanan Mimar Sinan yapısı Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün "Külli-ye" adıyla kahvaltı salonuna dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Twitter’da Önder Kaya adlı bir kullanıcı "Haseki Külliyesi’nin bir kısmını bir kahvaltı salonuna kiralanınca böyle bir tabela çıkmış ortaya" ifadeleriyle bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, yer alan fotoğrafta "Külli'ye Kahvaltı Salonu" tabelasının olduğu görüldü.

Bir dönem Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde görev yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün kahvaltı salonuna çevrilmesine tepki gösterdi. Polat, "Vakıflarda 3 yıl çalışıp müzesini hazırlamıştım. Vitrini, Belgeseli, logosu, kitabı bile dahil bitmişti. Bu haldeyken Diyanet’e devredildi, 10 yıldır bahçesinde lahana yetiştiriliyor. Hayrat vakıf eseri kahvaltıcı olmuş çok mu?" ifadelerini kullandı.

DİYANET'E BAĞLI

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2010’da İstanbul’da bulunan tarihî Haseki Külliyesi’nin restore edilerek müze yapılacağını açıklamıştı. Külliyenin 1977’den bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet verdiği biliniyor.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 7-24 Nisan: Solucan deliğinin ve dijital Mad Max kıyametinin kapısını açan 17 gün
Osman Kavala'ya 2025 Özgürlük Ödülü: 'Umutlarımı yeşerten bazı gelişmeler var'
AFAD'dan olumsuz hava koşullarına ilişkin açıklama: 2 ölü, 33 yaralı
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde yeni gelişme: İzzet Yıldızhan tahliye edildi!
Üsküdar'da Noel Babalı provokasyon: Belediye suç duyurusunda bulunmuştu, karar çıktı