'Restorana başörtülü kadınlar alınmadı' iddiası: Başsavcılık harekete geçti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'taki bir restoranda tesettürlü müşterilerin içeri alınmadığı iddiası üzerine resen soruşturma başlattı.

Beşiktaş Bebek'te bir restoran, iddiaya göre, 5 Mart 2022 günü iki kadını tesettürlü oldukları gerekçesiyle içeri almadı. Duruma tepki gösteren kadınlar, içeri alınmadıkları anları telefon ile kaydetti. 

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine yargı harekete geçti. Kadınların konuyla ilgili emniyette şikayetçi olmadıkları öğrenilirken, görüntülerinin paylaşılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin 'nefret ve ayrımcılık' suçundan resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında restoran yetkililerin önümüzdeki günlerde ifadeleri alınacağı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Bu akşam en uzun opera için tahta bir koltuk üzerinde 6 saat oturmaya değer mi?
Ertuğrul Özkök: Dün, dünyanın en ünlü ikinci kırmızı halısı için alınan çok şaşırtıcı bir karar
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklıklar artıyor mu?
Oyuncu Kerem Bürsin: 'AHBAP Derneğine 200 bin TL bağışta bulundum'
Mardin'de yasadışı kazı ve tarihi eser operasyonu: 1500 yıllık tarihi mozaik ele geçirildi