Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'dan 'Atatürk Havalimanı' kararı

Atatürk Havalimanı terminal binaları 'teknopark' ilan edildi. Konuya ilişkin karar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Atatürk Havalimanı terminal binalarının 'teknopark' ilan edildiğini duyurarak, "Bilişim Vadisi'ne bağlı kurulan teknopark, 'Terminal İstanbul' markasıyla dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezi olarak hizmet sunacak" dedi.

'TEKNOPARK' İLAN EDİLDİ

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan kararla, Atatürk Havalimanı terminal binaları 'teknopark' ilan edildi. Bilişim Vadisi'ne bağlı kurulan teknopark, 'Terminal İstanbul' markasıyla dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezi olarak hizmet sunacak. Binlerce teknoloji girişimi bu merkezde doğacak, büyüyecek ve yatırımcılarla buluşacak. Kamu ve özel sektörden çok sayıda paydaş kurumla birlikte İstanbul'u küresel düzeyde bir girişimcilik merkezi yapacağız. Bu dev merkezde kuracağımız bilim merkezi, yazılım ve yapay zeka okulu ile teknoloji atölyeleri de farklı yaş gruplarına ev sahipliği yapacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Valilik duyurdu: Saat 15.00'e dikkat! Sirenler çalacak
Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı
İmamoğlu'na sahte diploma iddianamesi hazırlandı: Siyasi yasak ve hapis isteniyor
Halk TV ve Sözcü TV ekranlarının karartılacağı tarih belli oldu
Ödemiş'teki yangına müdahale sürüyor: İki kişi yaşamını yitirdi