Prof. Dr. Osman Bektaş'tan kritik paylaşım: Olası İstanbul depreminin büyüklüğü kaç olabilir?

Marmara’da stres birikiminin Orta Marmara Sırtı çevresinde yoğunlaştığını belirten Prof. Dr. Osman Bektaş, Avcılar açıklarında beklenen olası İstanbul depreminin önceki sarsıntılara benzer büyüklükte olabileceğini ifade etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden emekli olan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, olası İstanbul depremi hakkında yeni değerlendirmelerde bulundu.

Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Jeofizik beklenen İstanbul depremini açıklıyor" dedi.

"STRES BİRİKİMİ İÇİN EN UYGUN YER..."

"Avcılar önünde beklen İstanbul depreminin büyüklüğü ne olabilir?" diye soran Bektaş, şöyle yanıtladı:

"Stres birikimi için en uygun yer Çınarcık Çukuru ile Kumburgaz Çukuru'nu ayıran Orta Marmara Sırtı (CR. Bak. harita).

2019 ve 2025 M5,8 ve 6,2 depremlerinin geliştiği Orta Marmara Çukurluğu (CeB) ile Çınarcık Çukuru (CB) arasında kabuk yapısının özelliği (sıcak,ince, akışkanlarca doygun zayıf kabuk, creep) aynı olduğu için beklenen olası deprem büyüklüğü de önceki depremler gibi M6,2-6,3 olmalıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kuzenine IBAN verdi, 3 yıl 2 ay hapis cezası aldı
İngiltere ve Almanya'dan ortak 'yeniden silahlanma' çağrısı
Meteoroloji açıkladı: Birçok bölgede sağanak yağış bekleniyor
Nurseli İdiz’den hakkında çıkan haberlere yanıt: 'Öldürmeyin hemen, gayet iyiyim!'
Sağanak yağışların ardından İzmir’in barajlarında doluluk oranı 2 katına çıktı