Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi'nde Akademisyenler ve Gazetecilerle Buluştu: 11. Hastane Açılıyor

Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, üniversitenin akademisyenleri ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Bağlıca Kampüsü’ndeki Fırın Kafe’de gerçekleşen buluşmaya, gazeteciler Saygı Öztürk ve Mustafa Balbay da katıldı.

Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, üniversitenin akademisyenleri ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Bağlıca Kampüsü’ndeki Fırın Kafe’de gerçekleşen buluşmaya, gazeteciler Saygı Öztürk ve Mustafa Balbay da katıldı.

Etkinlik sırasında Prof. Dr. Haberal, önlüğünü giyerek fırının başına geçti ve elleriyle pide pişirdi. Hazırlanan pideler birlikte yenirken, sıcak bir sohbet ortamı oluştu.

Başkent Üniversitesi’nin Kuruluş Süreci

Prof. Dr. Haberal, gazeteciler Öztürk ve Balbay ile ayrı bir masada sohbet ederek, 1993 yılında kurduğu Başkent Üniversitesi'nin geçmişini ve gelişimini anlattı. Türkiye’nin sağlık alanındaki ilk, eğitim alanında ise üçüncü vakıf üniversitesi olan Başkent Üniversitesi’nin, kaliteli ve çağdaş eğitim anlayışıyla binlerce öğrenci yetiştirdiğine vurgu yaptı.

Üniversitenin kuruluş sürecinin zorluklarına değinen Haberal, yerleşkenin başlangıçta tek bir bodur ağaçtan ibaret olduğunu belirterek, "Kayaları deldim, ağaç diktim. Her şeyi kendimiz yaptık, her şey bizim eserimiz." dedi. Bugün ise kampüs, 6 milyon ağaçla çevrili ve Ankara’ya nefes aldıran bir orman niteliğinde. Haberal, bu alanın yalnızca insanlara değil, doğaya ve hayvanlara da yuva olduğunu dile getirdi.

,

6 Şubat Depremleri ve Başkent Üniversitesi’nin Yardımları

Buluşma, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle duygusal anlara sahne oldu. Prof. Dr. Haberal ve katılımcılar, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Haberal, Başkent Üniversitesi’nin depremin ardından bir ay boyunca seferberlik ilan ettiğini belirtti. Bölgeye 20 tır yardım malzemesi, 20 ton süt ürünü ve çok sayıda insani yardım kolisi gönderildiğini aktardı. Ayrıca, ekskavatör ve 19 kişilik bir ekip de Hatay’a yönlendirilmiş, ancak ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle geri çağrılmıştı.

Başkent Üniversitesi Hastaneleri’nin depremin ardından kritik bir rol oynadığını belirten Haberal, özellikle Adana’daki Başkent Hastanesi’nin adeta bir üs gibi hizmet verdiğini söyledi. Burada günde 30-40 ameliyat gerçekleştirildiğini açıkladı.

11. Hastane Açılıyor

Sohbet sırasında, Başkent Üniversitesi’nin sağlık alanındaki yatırımlarına da değinen Prof. Dr. Haberal, 11. hastanenin yakında Adana’da hizmete gireceğini duyurdu. Üniversitenin sağlık kuruluşlarıyla sunduğu ayrıcalıklara dikkat çeken Haberal, "Bu ülkede yapılamayacak çok az şey var." dedi.

Buluşma Aile Fotoğrafıyla Son Buldu

Etkinlik sonunda tüm katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Saygı Öztürk ve Mustafa Balbay, nazik daveti için Prof. Dr. Mehmet Haberal’a teşekkür ederek kampüsten ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte içki kabusu sürüyor: İstanbul'da yaşamını yitirenlerin sayısı 70 oldu
TV100 ve Gülseven Medya Grubu'nun acı günü: Necat Gülseven'in babası yaşamını yitirdi
Son 4 aydır Türkiye’nin yarısında, normalin çok altında yağış gerçekleşti
Devlet Bahçeli: 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana depremden etkilenen illerimiz çok şükür yeniden ve jet hızıyla inşa edildi
Maduro'nun Dominik'te el konulan uçağında 'Türkiye' ayrıntısı...