Prof. Dr. Ercan'dan dikkat çeken İstanbul depremi çıkışı: Bilimsel kanıt yok

Prof. Dr. Ercan, Marmara’da yer kabuğunun yeri kırmak için yeterli gerginliğe ulaştığının hiç bir bilimsel kanıtı olmadığını savunurken, her an deprem olacak söylemlerinin kuzey ormanlarına olumsuz etkisine dikkat çekti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da her an deprem olacak söyleminin bilimdışı olduğunu belirterek, bu söylemin kuzey ormanlarının daha fazla yapılaşmaya açılmasına neden olduğuna dikkat çekti.

"Deprem yoksulun sorunudur" diyen Ercan, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"25 yıldır İstanbul’da her an deprem olacak bilim dışı söylemlerini, neredeyse her gün söyleyerek, zenginler için, kuzey ormanlarının yeni, lüks, pahalı yapılarla yok edildiğinin ayırdında mısınız? Yazık ettiniz İstanbul’a. Deprem yoksulun sorunudur.

Kuzey Marmara’da bir gün deprem kuşkusuz olacak. Ancak günümüzde Marmara’da yer kabuğunun yeri kırmak için yeterli gerginliğe ulaştığının hiç bir bilimsel kanıtı yok.

Her korkutu yapılaşmayı, ayrıca kişi ile ulaşım yoğunluğunu körükler. Km2 başına 5300 kişinin yeraldığı İstanbul, yaşanmaz bir kente dönüştü. Ters göç güdülenmeli."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!