Postacı kılığına girip boş senet imzalattı

İzmir'de kendisini postacı olarak tanıtan ve vatandaşlara haklarında tebligat olduğunu söyleyen bir kişi boş senetlere imza attırdı. Şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kendisini postacı veya kurye olarak tanıtarak mağdurlara tebliğlerinin olduğunu söylediği ve belgeler arasında düzenek hazırlayarak boş senetlere imza attırdığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka'da "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla F.Y'yi yakaladı.

Serbest bırakıldı

Şüphelinin üst aramasında, çok sayıda imza bölümü kutucuk şeklinde kesilmiş zarf şeklinde evraklar ve altına yerleştirilmiş senetler ele geçirildi.

Kendisini postacı veya kurye olarak tanıtan zanlının vatandaşlara tebliğlerinin olduğunu ve imzalamaları gerektiğini söylediği, kutucuk şeklinde kesilmiş tebliğ zarfının altına sakladıkları senetleri imzalattırarak dolandırıcılık yaptığı öne sürüldü.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri, "pencere yöntemi" olarak da bilinen bu yöntemlerle sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyararak şüphelenilen durumlarla ilgili ihbarda bulunulmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının 87. yılı... Dolmabahçe'ye 'Saygı Yürüyüşü' düzenlendi!
Murat Ongun emekli oldu! Maaşını alamıyor! Hesaplara bloke
Ertuğrul Özkök: Türkiye 1982’de, hem de 12 Eylül döneminde DNA’yı nasıl keşfetti?
CHP'li Avşar'dan Dilovası'nda meydana gelen patlama nedeniyle Bakan Işıkhan'a istifa çağrısı
CHP'li Nilüfer Belediyesi'ne soruşturmada yeni gözaltılar!