Pil, battaniye, düdük, el feneri fiyatlarında fahiş artış yaptılar

Depremin ardından ihtiyaç olan ürünlerde fiyat artışları yaşanıyor.

Türkiye'yi sarsan Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken ve bölgede binlerce kişi yardım beklerken acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat artışları sürüyor.

Milliyet'ten Aylin Rana Aydın'ın haberine göre online satış platformlarında karşılaştırmalı fiyat analizi yapılan sitelerde, düdük ve pilsiz el feneri setinin son bir haftada yüzde 100’ün üzerinde fiyat artışı yapıldığı görülüyor. Bu setin fiyat 90 liradan 186 liraya çıkmış durumda.

Dört kişilik çadırın fiyatı ise 7 Şubat’ta 2 bin 630 lira iken, dün itibarıyla 3 bin 347 liradan satışta sunuluyor.

Yine bir uyku tulumunun ise 6 Şubat’tan 8 Şubat’a kadar fiyatının 255 liradan 268 liraya çıktığı gözlemleniyor.

6 Şubat’ta 499 liradan satılan powerbank’in fiyatı ise 7 Şubat itibarıyla 575 liradan satışta. Depremden etkilenen bölgelerde ihtiyaç olan ürünlerden biri de pil. Bazı online satış platformlarında depremin yaşandığı ilk gün 59 liradan satılan ince kalem piller dün itibarıyla 87 liraya çıktı.

7 Şubat’ta 269 liradan satılan ısıtıcılar dün itibarıyla 283 liraya çıkmış durumda. 89 liradan satışa sunulan polar battaniyelerin fiyatı da 182 liraya çıktı. Bebekler için devam sütünün fiyatı ise 6 Şubat’ta 259 lira iken, bu ürünün fiyatı 8 Şubat itibarıyla 276 liradan satışa sunuluyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önceki günkü açıklamasında, “Haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, hiçbir suistimal cezasız kalmayacak” denilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İran, yarın itibarıyla İstanbul ve Maskat dahil dış hat uçuşlarına yeniden başlayacağını duyurdu
Eğitim-Sen'den Fatma Nur Çelik'in katledildiği okul önünde açıklama: 'Yusuf Tekin derhal istifa etmeli'
5 yaşındaki çocuğun sokakta oynarken ölümüne ilişkin iddianamede sanıklar 'müşterek fail' sayıldı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de art arda korkutan depremler
Akın Gürlek'ten Rabia Naz ve Rojin Kabaiş açıklaması: 'Hiçbir adli vaka sahipsiz değil'