Pelikancıların yeni hedefi "Bülent Arınç" "İhanet gördü mü dayanamıyor"

Kamuoyunda 'Pelikancılar' olarak bilinen gruba ait "Bosphorus Global"in yeni projesinde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa eden Bülent Arınç hedef alındı. Pelikancıların projesi 'İhanet Çetesi' isimli hesaptan paylaşılan videoda Arınç, FETÖ'cülükle ve FETÖ'cüleri savunmakla suçlandı.

Sedat Peker'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'li Milletvekili Tolga Ağar ve babası eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar gibi birçok iktidar mensubunu hedef almasının ardından AKP'de sular durulmuyor.

Soylu'nun Habertürk canlı yayınındaki açıklamalarına AKP kanadının çoğunlukla sessiz kalması dikkat çekerken Pelikancılar, yayınladığı video ile Bülent Arınç'ı hedef aldı.

Bülent Arınç, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkındaki iktidara eleştirileri nedeniyle AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert tepkisiyle karşılaşmış, ardından istifa etmişti.

Peker'in iddiaları hakkında da konuşan Arınç, "Lohusa kadınların tutuklandığı Türkiye'de, ‘şanlı yargımız’ bu ağır suçların sahipleri hakkında gerekeni yapacak herhalde" dedi.

Söz konusu tartışmalar son buldu derken Pelikancılara ait hesaptan Bülent Arınç ve FETÖ'den yargılanan damadı tekrar gündeme getirilerek, eleştirildi. Arınç videoda FETÖ'cü olmak ve FETÖ'cülerle işbirliği yapmak ile suçlandı. 

Kamuoyunda "Pelikancılar" olarak bilinen grup, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Başbakan olduğu dönemde hedef almıştı. Davutoğlu, "Pelikancılar nedeniyle AKP ile arasının açıldığını" savundu.

Sedat Peker de çektiği videolarda sık sık Pelikancılara seslenerek, "sıranın onlara geleceğini" ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Sayın Aile Bakanı size Kulaksız köyünden çok ciddi itiraz var
DMD hastası Yiğitcan’ın yardım çağrısı: “Bacaklarım çok ağrıyor…”
Necati Özkan’dan Şaban Sevinç’e mektup: “Hakikat yine kazanacak”
İstanbul Valisi Davut Gül'den belediyelere 'sokak köpekleri' uyarısı: 'Derhal ve eksiksiz yerine getirin'
İstanbul Fatih'te zincir marketin deposunda yangın