Patates Kafa oyuncaklarında değişiklik: 'Kültür evrimleşti'

Bay/ Bayan Patates Kafa oyuncaklarının isminden 'Bay' ve 'Bayan' ifadeleri kaldırılacak. Firma bu yıl hayata geçirilmesi planlanan isim değişikliğiyle ilgili olarak "Kültür evrimleşti. Çocuklar kendi deneyimlerini yansıtabilmek istiyor" açıklaması yaptı.

Oyun ve oyuncak firması Hasbro, cinsiyet konusunda yalnızca kadın-erkek şeklindeki sınırlamanın dışına çıkmak için ünlü Bay/Bayan Patates Kafa (Mr. Potato Head) oyuncağının adında değişikliğe gidiyor.

Firmaya göre on yıllardır en popüler oyuncaklar arasında yer alan Bay/ Bayan Patates Kafa'da bu yıl yapılacak bu değişiklikle yalnızca iki cinsiyet olduğu ve çekirdek aile kalıplarının yıkılmasına yardımcı olabilecek. Fast Company'ye konuşan Hasbro Genel Müdürü Kimberly Boyd, "Kültür evrimleşti. Çocuklar kendi deneyimlerini yansıtabilmek istiyor. Markanın şu anki 'Bay' ve 'Bayan' taşıyan hali, cinsiyet kimliği ve aile yapısı konusunda sınırlandırıcı" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre 1952'de kurulan firmanın ürettiği, 'Oyuncak Hikayesi' (Toy Story) filmine de konuk olan bu patates şeklindeki oyuncakların 'anne, baba, çocuklardan' oluşan aile setlerinin satışının da durdurulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Özgür Özel, Erdoğan'a seslendi: 'Trump'a karşı bir dik duruş bekliyorum!'
Kürecik Radar Üssü Tartışması Yeniden Gündemde: "İsrail İran’a Saldırırken Türkiye Nerede Duruyor?"
İran lideri Hamaney: İsrail bu korkunç suçtan güvenle kurtulamayacak
Netanyahu'dan İran halkına: Mücadelemiz sizi ezen İslam rejimine karşıdır
İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin paylaşımlara soruşturma