Ortaokul çocuklarına bunu da yaptırdılar!

Amasya merkez Hattat Hamdullah İmam Hatip Ortaokulu idaresi, “Niçin yılbaşı kutlanmamalı” diye öğrenciler ile bir video yapıp sosyal medyadan yayınladı.

Öğrenciler videoda sırayla, “Yılbaşı kutlamıyorum çünkü eğlence değil maneviyat zamanı”, “Yılbaşı kutlamıyorum çünkü bizim mutluluğumuz Allah’a yakın olmaktır”, “Yılbaşı kutlamıyorum çünkü Müslüman yılbaşı kutlamaz kendi değerleriyle yaşar” diyor.

Çocukları kullanarak siyasi ideolojileri doğrultusunda böyle bir video yayınlayan okul idarecilerine tepki yağdı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, böyle bir videoda çocukların kullanılmasının ve sosyal medyadan verilmesinin teşhir ve anayasal suç olduğunu belirtti.

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün de “Çocuklar hiçbir dini, ideolojik ya da politik tartışmanın aracı haline getirilmemeli. 15 yaşını geçmemiş çocukları kendi siyasi ideolojinin propagandasını yapmak için kullanan zihniyet suç işlemektedir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!