Öğretmenler beyaz önlüğe ‘teşvik edilecek’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek uygulamaları duyurdu.

Okulların açılmasına kısa süre kala öğretmenlerin kıyafeti konusunda yeni bir uygulama geliyor.

Yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda öğretmenlerin beyaz önlük giymesi için uygulamanın hayata geçeceğini bildirdi.

Öğretmenlerin okulda beyaz önlük giymeleri konusunda valiliklerin gerekeni yapmasını isteyen Bakan Tekin, “Öğretmenler odası toplantılarında da dile getirilen öğretmen arkadaşlarımızın okullarda, bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce tespit edilmesini arzu ediyoruz, bunu da genelgemizde zikrettik” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin illere gönderdiği yazıda da öğretmenlerin, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olmaları bakımından önlük giymeye teşvik edileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Kamikaze “Kılıç OSA’dan” iki gün önce “Kum havuzundan” kaçan 2 firari nereye sızdı?
Münih projesi Alman basınında geniş yer buldu: Taşyapı bu kez Almanya'da gündem oldu
Süper Lig Canlı Skor ile Türkiye’nin Futbol Heyecanına Ortak Olun
'12. Yargı Paketi' Resmi Gazete'de yayımlandı
Başkentte 'flört çetesi' çökertildi: Otel odasında şantaj tuzağı!