O il 'sigarasız şehir' olacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, tütünle mücadele konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin, "Yüzde 45 erkekler içiyor Türkiye'de. Ben şimdi Bakanlıkta da başlattım. Artvin'de de söyledim. Sigarasız şehir olacak" dedi.

Bakan Memişoğlu, Türkiye Basın Federasyonu'nda "Anadolu Sohbetleri" kapsamında Federasyon Genel Başkanı Sinan Burhan ve basın mensuplarıyla bir araya geldi, sağlık gündemine ilişkin açıklamada bulundu, soruları yanıtladı.

SİGARASIZ ŞEHİR HEDEFİ

Tütünle mücadele konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi veren Memişoğlu, şunları söyledi:

"ALO 171 bırakma hattına yönlendirmeye çalışıyoruz. İlaçları veriyoruz. Aynı zamanda şimdi, aynı kilo, boy gibi sahaya çıkıp insanlara, sigarayı niye bırakması gerektiğini, nasıl bırakması gerektiğini ve nasıl yardım edeceğimizi anlatacağız. Yüzde 45 erkekler içiyor Türkiye'de. Ben şimdi Bakanlıkta da başlattım. Artvin'de de söyledim. Sigarasız şehir olacak, sigarasız Bakanlık olacak. Bence sigarasız medya kampanyasını siz başlatın. Tütün, sigara değil tütün. Hepsine, elektronik sigara, puf, hepsi yasak. Bununla ilgili kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Kamu kurumlarına da gidiyoruz artık."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Basın Konseyi’nden Prof. Dr. Mehmet Haberal’a Onur Üyeliği Beratı | Haberal: “En büyük ödül hayat kurtarmaktır”
İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji açıkladı
İmamoğlu: Siyasete başladığımdan bugüne geçen 18. Ramazan'a Silivri'de girdim
İçişleri Bakanı Çiftçi'den, AFAD'a ziyaret
AKOM açıkladı: İstanbul'da hafta sonu hava nasıl olacak?