Nurhaklı depremzede: Bize ‘evini yıkacağız, pasanı atacağız’ diyen insanlar, evi yıkıyor, ondan sonra demirini alıp gidiyor

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde yaşayan ve depremde evi ağır hasar gören Ali Rıza Palalı, yıkım ihalesini kazanan firmanın enkazlardan demirleri aldıktan sonra molozu bıraktığını iddia etti. Yıkılan evinin kaldırılmayan molozunu gösteren Palalı, “Bize ‘Evini yıkacağız, pasanı atacağız’ diyen insanlar, evi yıkıyor, ondan sonra demirini alıp gidiyor, pasasını bu şekilde bırakıyor" dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından depremzedeler birçok yerde mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Nurhak’taki evi depremde ağır hasar alan Ali Rıza Palalı, yıkım ihalesini kazanan firmanın, evini yıkıp demirlerini aldıktan sonra enkazın molozunu bırakıp gittiğini öne sürdü. Palalı, yaşadığı mağduriyeti ANKA Haber Ajansı’na şöyle anlattı:

"Zaten bize vurulacağı kadar vurulmuş"

"Bize ‘Evini yıkacağız, pasanı atacağız’ diyen insanlar, evi yıkıyor, ondan sonra demirini alıp gidiyor, pasasını bu şekilde bırakıyor. Bizim gibi çaresiz insanların bu pasayı attırmaya imkanımız var mı? İnsanda biraz vicdan ve mahremiyet olması gerekli. Zaten bize vurulacağı kadar vurulmuş, bir de dışarıdaki insanların vurmaya hakkı yok. Dolandırıcılıkla, yalanla, dalavereyle insanları zor durumda bırakıyorlar. Evimin halini gör. Bir tane demir var mı? Yok. Şurada 15 araç hafriyat var. Yarın bir gün, "Biz buradaki hafriyatı temizledik" diyecekler. Ben, bunu başka yerden getirip el arabasıyla taşımadım buraya."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sanat dünyasının acı kaybı: Usta oyuncu Ferdi Atuner’e AKM’de veda!
Yeni Zelandalı Çavuştan Atatürk’e vefa: 'Halkının büyük lideri, sevgi dolu bir insan'
Anıtkabir'de '23 Nisan' coşkusu
'Casusluk' ve 'FETÖ'ye yardım' soruşturmalarında Rezan Epözdemir’e takipsizlik: 'Adalet tecelli etti'
Tapu işlemlerinde yeni dönem başlıyor: Tarih ve ayrıntılar belli oldu