Müsilaj felaketi sınırları aştı; Yunan adalarına ulaştı

Müsilaj Kuzey Ege'deki iki Yunan adasında da görülmeye başlandı.

Marmara Denizi'nde yoğun olarak görülen müsilaj Yunanistan'ın kuzey Ege'deki iki adasının sahillerini de etkisi altına aldı.

soL'un Kathimerini gazetesinden aktardığı habere göre son haftalarda Ege Denizi'nin kuzeydoğusundaki Limnos (Limni) ve Agios Efstratios (Bozbaba) adalarında deniz salyası olarak da adlandırılan müsilaj görülmeye başlandı.

Haberde kirlilik ve yüksek sıcaklık sonucu oluşan deniz müsilajının Yunanistan Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından takip edildiği bildirildi.

Limnos'taki balıkçılar derneği başkan yardımcısı Stavros Stathakis müsilajın sıklıkla görüldüğünü ancak kısa sürede dağıldığını belirttiği açıklamasında "Ama 10 yıldır ilk kez bu kadar çok oluştuğunu gördük" dedi.

Stathakis müsilajın balıkçılığa zarar verdiğini ve turistlerin gelmesini engellediğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Bu gece Oscar törenini “şerefli refüzeler” balosunda izleyeceğim
Trump susmuyor, Vance’ın sessizliği dikkat çekiyor
İran'a saldırılarda bir aile yok oldu
Doja Cat hastalığını açıkladı: Yıllardır mücadele ediyorum
Türkiye'den Irak'a seyahat uyarısı