Münih’te polis 14 yaşındaki Türk vatandaşını vurdu

Almanya’nın Münih kentinde polis, elinde gerçek tabancadan ayırt edilmesi zor bir silah bulunan 14 yaşındaki öğrenciyi vurdu. Gövdesinden yaralanan öğrencinin sağlık durumunun stabil olduğu bildirildi.

Olay, Schwabing semtindeki Belgrad Caddesi'nde meydana geldi. Çevredekilerin "bir kişinin, silaha benzeyen bir cisim taşıdığına" yönelik ihbarı üzerine olay yerine gelen sivil polis ekipleri çocuğa ateş ederek yaraladı. 

Ağır yaralanan 14 yaşındaki çocuğun ameliyata alındığı ve durumunun stabil olduğu bildirildi.

Polis kaynakları, "gencin silahı dolduruyormuş gibi hareket ettiğini ve uyarılara rağmen silahı kaldırarak kendilerine doğru döndürdüğünü" ileri sürdü.

Polis, gencin elindeki softair tabancanın uzaktan gerçek bir tabancadan ayırt edilmesinin son derece zor olduğunu açıkladı. 

Savcılık olayla ilgili ön inceleme başlattı. Ateş eden polis memurunun soruşturmada şu aşamada "tanık" olarak değerlendirildiği bildirildi.

Vurulan genç hakkında ise polis memurlarını tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Çocuğun, ailesiyle 2023 yılında Almanya’ya geldiği ve iltica başvurusunun reddedildiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Marmara'da sismik hareketlilik: İstanbul ve Yalova açıklarında peş peşe depremler
Gülben Ergen'den lise yılları paylaşımı: 'Okulun havalı kızı'
Survivor'ın yıldızı Hilmi Cem İntepe evlendi
Okul alışverişi öncesi denetim: Binlerce kırtasiye kontrol edildi, 367 işletmeye yaptırım
Ertuğrul Özkök: İstanbul Havalimanı geçen pazar, son 15 günde 3’üncü tarihi rekorunu kırdı. Peki sonra ne oldu?